På Maltfabrikken skal en gulerod ligne en gulerod
Tirsdag den 11. februar 2020
Et dedikeret team med lokal baggrund og kærlighed til gode råvarer er rykket ind i Maltfabrikkens spisehus, som de har givet navnet Lundbergs Spisehus. Fredag den 21. februar markerer de åbningen med øl, vin, jazz og helstegt pattegris til alle. Og allerede fra og med lørdag, dagen derpå, vil Spisehuset være i drift – og under udvikling. For helt i Maltfabrikkens ånd er Lundbergs Spisehus klar til at eksperimentere sig frem til de koncepter der fungerer bedst.
Det har været på vej i et stykke tid, og nu åbner det endelig, spisehuset. Midt i det forhenværende pakhus, belejligt placeret mellem Brewpubben i kælderen og Kulturloft øverst, og med mulighed for åbning mod gårdrummet om sommeren, kommer Lundbergs Spisehus til live som Maltfabrikkens hjerte og dagligstue.
De fire forpagtere er nye på Maltfabrikken, men bestemt ikke nye i branchen. Mads Poulsen, Christian Castenskiold, Rasmus Mølkjær Petersen og Mia Simonsen driver sammen flere Aarhusianske spisesteder og vinbarer, og har med firmaet Spiselauget Event slået sig fast som stabile leverandører af festivalforplejning i stor skala.
Enkelt, ærligt, naturligt
På Maltfabrikken bliver der brug for lidt af det hele – fra afslappet lørdagsbrunch til konferenceforplejning af 400 internationale gæster, som det fx bliver tilfældet i juni i år. Men hvad enten man lægger vejen forbi for at spise en sandwich, eller man er gæst til et højt profileret arrangement, står én ting fast. Det man får på tallerkenen afspejler den gastronomiske doktrin for Lundbergs Spisehus: ’Enkelt, ærligt, naturligt’.
Med Djursland, et af Danmarks bedste spisekamre, liggende lige udenfor døren, vil udgangspunktet i Lundbergs Spisehus altid være de gode lokale råvarer. På Maltfabrikken skal en gulerod ligne en gulerod, surdejsbrødet være hjemmebagt og af højeste kvalitet, og råvarerne så vidt muligt hentes hos de lokale producenter og leverandører.
Eksperimenter med mad og øl
Med dét på plads er der masser af rum til at eksperimentere. Og eksperimenteres skal der, for ligesom det er tilfældet for resten af fabrikken, slår holdet bag Lundbergs Spisehus dørene op i tryg forvisning om at mange overraskelser venter forude. Hvad trækker fuldt hus? ”Vin og svin”, bålmad i gården, rejer ved langborde?
Ét af de initiativer, Spisehuset venter sig en del af, er samarbejdet med Ebeltoft Gårdbryggeri. Dels er der brewpubben i kælderen, hvor brygmester Peder Zacho får alkymistisk værksted for nye ølvarianter, som vil kunne indgå i spisehusets sortiment. Og dels er der aftalen om, at Lundbergs Spisehus, som det eneste sted foruden Gårdbryggeriet selv, kommer til at føre hele bryggeriets sortiment på fad.
Helstegt gris på hjemmebane
Alle, som har lyst til at hilse på Mads, Christian, Rasmus og Mia, se Lundbergs Spisehus, sige skål og få en første prøve på hvad huset formår, er velkomne fredag den 21. februar fra klokken 18. Der er helstegt pattegris i gården, øl fra fad, vin fra Spanien og jazz fra trio.
For tre fjerdedele af holdet bag Lundbergs Spisehus bliver åbningen en fest på hjemmebane. De har henholdsvis rødder, bagland og sommerhus på egnen, så de helstegte grise på menuen er også et praktisk valg: Når man står ude med tilberedningen af maden, kan man bedre snakke med alle. Og det er lige netop en del af planen.