Maltpedellerne er vores helt uundværlige skare af frivillige herrer – eller ‘hverdagsaktivister’ som de hellere vil kaldes.

De har nemlig spillet en helt særlig rolle for nutidens Maltfabrik. For siden 2013, da Maltfabrikken blev købt for lokale midler, rykkede pedellerne ind i fabrikken på en redningsaktion. De lappede med nænsomhed hullerne i loftet, restaurerede knuste vinduer og evakuerede gamle maskiner fra fortidens foretagsomme arbejdsliv.
“Ellers ville det hele rådne væk – det regnede jo ind!”, som Maltpedel Leif Andersen fortæller.

I dag hænger de stadig ved, selvom hullerne i taget er reparereret. Du kan du finde dem i værkstedet eller i malteriet, hvor de er i fuld sving med at spire malt til ølbrygning, feje spiregulvene eller reparere et gammelt møbel. De får stadig fabrikkens tandhjul til at snurre, når de skifter en pære eller fikser en stol, og så bringer de tilmed fortiden tilbage til fabrikken med duften af malt. Pedellerne har nemlig efterfølgende kastet sig hele processen fra byg til malt – og endda fra malt til bryg.

Mød dem :
– på deres faste aktivistdag om torsdagen
–  til en af de mange gode rundvisninger. De kan fortælle dig hele historien om, hvordan den gamle maltfabrik blev til en kulturfabrik, for de har været med hele vejen
– eller til alle vores arrangementer, hvor de skænker frisktappet øl fra tankene i bryggeriet

 

INGEN MALTFABRIK UDEN MALTPEDELLERNE