Maltpedellerne er en flok lokale ildsjæle, der kan være svære at finde. Du kan gå på jagt efter dem i Brewpubben eller i værkstedet, hvor de er i fuld sving med at spire malt til ølbrygning, nyde en hjemmelavet øl eller reparere et gammelt møbel. De får fabrikkens tandhjul til at snurre, når de skifter en pære eller fikser en stol, og de bringer fortiden tilbage til fabrikken med duften af ristet malt. Maltpedellerne kan fortælle dig historien om, hvordan den gamle maltfabrik blev til en kulturfabrik, for de har været med hele vejen.

Hverdagsaktivister

Maltpedellerne har spillet en helt særlig rolle for nutidens Maltfabrik.

Da Fonden Den Ny Maltfabrik i 2013 blev stiftet og Maltfabrikken blev købt for lokale midler, rykkede pedellerne ind i fabrikken på en redningsaktion, der har fået stor betydning for Maltfabrikkens fremtid.

Pedellerne lappede med nænsomhed hullerne i loftet, restaurerede knuste vinduer og evakuerede gamle maskiner fra fortidens foretagsomme arbejdsliv. “Ellers ville det hele rådne væk, det regnede jo ind”, som Leif Andersen fortæller.
Pedellernes førstehjælp til den Gamle Røde Dame er ikke blot et minde, men kan i dag opleves lyslevende på fabrikken.

Maltfabrikken er nemlig møbleret med lamper, borde, stole og skabe, der stammer fra den gamle fabrik. Pedellerne har efterfølgende kastet sig over malten. Hele processen fra mæskning til gæring og ølbrygning – en arbejdsproces, der også trækker tråde til fortidens liv på Maltfabrikken.