Pressemeddelelse
7. september 2020

Med glasdråber hængende fra loftet og lyde fra corona-hotspots verden over fremhæver kunstværket det smukke i den nye virkelighed, som ellers kan virke skræmmende. Fra den 11. september kan man på Maltfabrikken opleve kunstværket ”Den nye virkelighed kan også være smuk”, som er skabt med inspiration fra den situation, som coronavirus har stillet det globale samfund overfor.

Gennem det sidste halve år har coronavirus tydeliggjort, hvor forbundne vi er i verden, og hvor nemt vi kan påvirke hinandens liv. Det kan virke skræmmende og skrøbeligt, men spørger man kunstner Marie Retpen og musiker Johannes Smed, repræsenterer tanken om global forbundenhed også noget smukt, som er værd at fokusere på.

Et skræmmende smukt rum
Som en illustration af denne kontrast har de i fællesskab skabt det visuelle og auditive værk ”Den nye virkelighed kan også være smuk” til Maltfabrikken i Ebeltoft. Værket består af glasdråber med vand, der drypper ned fra loftet som i et fastfrosset øjeblik. Samtidig spiller toner og lyde fra nogle af de mest markante corona-hotspots i verden. Det skaber vibrationer, der forplanter sig i væsken og glasset, som dermed skaber mønstre og klange. ”Et skræmmende smukt rum” kalder kunstnerne det.

Værket er placeret i ”Store Kølle” på Maltfabrikken og åbner med en fernisering d. 11. september kl. 15.00-17.00. Derefter kan værket opleves fra den 11.-27. september 2020 i Maltfabrikkens åbningstid.

Entré: Gratis

Marie Retpen – 1978: Marie Retpen er kunster med fokus på glas. Hun er uddannet fra blandt andet RCA i London og har udstillet på gallerier og museer over hele verden – fra Holstebro til New York. Marie Retpen har modtaget en lang række priser og legater blandt andet et arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Læs mere på http://www.retpen-glas.dk/

Johannes Smed – 1980: Johannes Smed er musiker og lydkunstner med fokus på rum. Han er uddannet fra blandt andet DIEM i Århus og har skrevet musik til teater og danseforestillinger på en lang række teatre i Danmark. Johannes Smed har også spillet koncerter i egent navn på ARoS, Trapholt og Kunsten samt en lang række spillesteder. Derudover er han fast underviser på Syddanskmusikkonservatorium i Elektronisk musik og Lydkunst. Læs mere på http://www.johannessmed.com