FREE SPACE RESIDENCY PÅ MALTFABRIKKEN 

Pressemeddelelse 26. august 2020

Spredningen af COVID-19 har siden starten af 2020 forårsaget både aflysninger og forsinkelser mange steder i samfundet. På Maltfabrikken er alt heller ikke gået præcis som planlagt, og vores internationale residency for kunstnere har set sig tvunget til at udskyde en række planlagte ophold.

Vi har besluttet at se nye muligheder i begrænsningerne, og derfor åbner vi fra medio september til medio december vores residency-faciliteter op for dig, der arbejder med kunst og/eller andet kreativt erhverv. Vi drømmer om at du, som led i dit free space residency-ophold, har lyst til at tage del i stedet. Om det er med en udstilling, artist talk, udvikling af et projekt, en fællesskabende aktivitet eller noget helt andet, er op til dig.

Vi tilbyder

Minimum 4 ugers residency-ophold i perioden mellem 21. september 2020 til 15. december 2020 i Maltfabrikkens kunstnerresidens med udsigt over havet og Mols Bjerge 

Eget atelier + eget værelse i fælles kunstnerlejlighed og mulighed for adgang til fælles værkstedsfaciliteter – afhængigt af dit projekt

Rammer der giver dig tid, plads og mulighed for at fokusere, reflektere og fordybe dig i din kreative proces

Mulighed for at bruge Maltfabrikken som platform for synlighed i form af en udadvendt aktivitet (udstilling, talk, performance, workshop eller lignende)

Maltfabrikken dækker ikke honorar, transport, materialer eller leveomkostninger

VI SØGER

Dig, som arbejder professionelt med kunst og/eller kreativt erhverv i Danmark eller internationalt – hvad enten du er billedkunstner, designer, fotograf, scenograf, kurator, forfatter eller lignende. Kunstnerduoer kan også ansøge og skal sende en samlet ansøgning.


VI ER

Et multidisciplinært, kulturelt centrum, beliggende i smukke omgivelser midt i Ebeltoft. Byens gamle maltfabrik har undergået en fantastisk forvandling, og åbnede i juni som et dynamisk center for kultur og kreative erhverv. foruden atelierpladser, værksteder og kunstnerresidens rummer fabrikken et magisk mix af gastronomi, iværksætteri, bryggeri, musik, kunst, kultur og events. 

Sammen med Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst har Maltfabrikken skabt Malt AIR – et residency-program for professionelle, internationale kunstnere. Se www.maltair.dk for mere information.

Din ansøgning

Skriftlig ansøgning med motivation, beskrivelse af dit projekt og din praksis. max 1 A4-side.
Angiv hvornår og hvor længe i perioden 21.09.20 – 15.12.20, du ønsker dit ophold på minimum 4 uger

CV. max 1 A4-side

Evt. billedmateriale, max 5 sider

Ansøgningen sendes som en samlet pdf, navngivet med ansøgers navn

Ansøgningen sendes til: vibeke@maltfabrikken.dk


ANSØGNINGSBEHANDLING

Deadline: mandag den 7. september 2020

Repræsentanter fra Maltfabrikkens team vurderer ansøgningerne og udvælger den/de nye residenter

Du kan forvente svar allerede torsdag den 10. september 2020

Ansøgere, hvis projekt knytter sig til Maltfabrikken og/eller Ebeltoft vil blive prioriteret