Pressemeddelelse
25. maj 2020

Det store nye samlingssted for kultur og kreative erhverv i Syddjurs Kommune står overfor sin åbningssæson, og er netop nu på udkig efter de helt rigtige lejere til de sidste ledige lejemål i den gennemrenoverede fabrik. Der er tale om attraktive lokaler i et på én gang historisk og moderne miljø, hvor kunst, kultur og erhverv skal løfte hinanden i et nyt, kreativt fællesskab.

Gennem de seneste 12 år har ildsjæle arbejdet på at forvandle Ebeltofts historiske maltfabrik til et kulturelt, kunstnerisk og erhvervsrettet mødested. En transformation med et budget på 165 mio. kr. har omdannet ca. 5.000 m2 fabrik og udviklet ca. 10.000 m2 byrum, og nu står Maltfabrikken klar til at tilbyde aktiviteter, tilbud og oplevelser for områdets beboere og gæster.

Maltfabrikken åbner med spillested, spisehus, bryggeri med eget malteri, kunstnerresidens, ungdomskulturhus, arbejdsfællesskab, værksted, designshop og det nye kombinerede bibliotek, museum og arkiv. ”Men vi er heldige at kunne tilbyde endnu et par pladser i fællesskabet af aktører, så vi leder efter den helt rigtige samarbejdspartner til et erhvervslejemål samt to lejere til atelierer i kunst- og værkstedsområdet” fortæller maltfabrikkens direktør Kristian Krog. Foruden disse lejemål er der stadig mulighed for at søge om plads i arbejdsfællesskabet M8.

Erhvervslejemål med fabelagtig beliggenhed

Fra det 38 m2 store lokale i bygningen Villa Lundberg er der havudsigt og direkte adgang til Maltgården. Det lyse og venlige lokale har indbydende glasfacade med nem adgang for gæster. Lejer har adgang til toilet og køkken, og kan på linje med Maltfabrikkens øvrige aktører benytte stedets fællesfaciliteter.

Til det attraktive lokale søger Maltfabrikken en lejer, der har lyst til at deltage, bidrage, spille sammen og drømme med i det store Maltfabrik-fællesskab. Indholdet i lejemålet skal være publikumsrettet, levende og interessant for både aktører og gæster:

”Vi glæder os til, at maltfamilien bliver fuldtallig, og søger intet mindre end det perfekte match” fortæller bestyrelsesformand Dagmar Brendstrup. ”Det kan være et projekt eller en virksomhed, der arbejder med formidling, design, eller natur – en outdoor-aktør, en cykeludlejning, en gallerist, en keramiker, et oplevelseskoncept, vintage og vinyler, tatovør eller noget helt syvende. Men først og fremmest skal det være noget, vores gæster har lyst til at deltage i og med mennesker bag, som deler Maltfabrikkens værdier og visioner.”

Interesseret i erhvervslejemålet?

Hent beskrivelse

To atelierpladser i enestående miljø

I Maltfabrikkens kunstnerklynge, som huser værksteder, atelierer og det internationale artist residency Malt AIR, udlejes to atelierer på hhv. 12 og 22 m2. Ateliererne er forbeholdt lejere, som arbejder professionelt med kunst eller design – det kan være billedkunst, fotografi, scenekunst, kuratorvirksomhed eller lignende. Atelierpladserne har direkte adgang til køkken, opholdsrum, terrasse og have som deles med husets øvrige kunstnere og designere. Der er desuden adgang til værkstedet i den tilstødende bygning, som pt. indeholder basic udstyr til træ- og metalarbejde med planer om udvidelse til digitalt værksted.

Atelier-lejemålene udbydes til enkeltpersoner eller kunstnerkollektiver/grupper og tildeles ved udvælgelse efter ansøgning. Maltfabrikken lægger vægt på, at ansøgerne har lyst til at være en aktiv del af stedets fællesskab, vil deltage i fabriksråd og arbejdsdage og kan se sig selv i et miljø, som jævnligt arrangerer open studios og artist talks. Detaljer om ansøgning og udvælgelse findes på maltfabrikkens hjemmeside.

Interesseret i atelierplads?

Hent beskrivelse

X-RUM til opfindsomhed og pop-up

Er man til helt korte lejemål og vilde eksperimenter, vil der fra september være mulighed for at leje sig ind i Maltfabrikkens X-rum, som kan lejes fra én og op til 14 dage. X-rummet på 15 m2 ligger i Spiren midt i Maltgården, med facade ud mod det pulserende gårdliv, og er det oplagte sted til skøre koncepter og skæve projekter, pop-up shops med alt hvad krøllede hjerner kan udtænke, mini-udstillinger, byttebiks, tattooshop, vinsmagning og meget andet. Går man rundt med en drøm i maven eller mangler man et salgs- eller udstillingsvindue, kan man allerede nu kontakte Maltfabrikken.

Interesseret i X-rum?

Hent beskrivelse

Fremvisning
Onsdag den 3. juni og onsdag den 10. juni, begge dage kl. 10-12 og 16-18, er der fremvisning af erhvervslokale og X-rum samt de to atelierer. Tilmelding til fremvisningen sendes til info@maltfabrikken.dk.

Fakta

Erhvervslokale i Villa Lundberg

Areal: 38 m2

Leje: 5.000 kr./md + forbrug

Overtagelse: Snarest

Henvendelse: info@maltfabrikken.dk

To atelierer

Areal: 12 m2 og 22 m2

Leje inkl. forbrug: 1200 pr. md/2000 pr. md + moms

Overtagelse: snarest efter afsluttet ansøgningsrunde

Henvendelse: vibeke@maltfabrikken.dk

X-rum i Spiren

Areal: 15 m2

Leje inkl. forbrug: pr. dag 750 kr. + moms, pr. uge 1500 kr. + moms.

Max lejeperiode 14 dage

Åbnes for udlejning primo september

Henvendelse: info@maltfabrikken.dk

Arbejdsfællesskabet M8

Fabriksmedlem (fast plads) pr. måned 1500 + moms.

Lejen inkluderer en lang række fordele – LÆS MERE

Ledige pladser fordeles løbende v. personlig ansøgning

Henvendelse: nina@maltfabrikken.dk