Pressemeddelelse 2. marts 2021

Ligger du inde med et fantastisk billede fra Maltfabrikken, gammelt eller nyt? Kan du huske arbejdslivet på fabrikken, da der stadig blev fremstillet malt? Har du malet grafitti  eller kysset din første kæreste under tagspærene i den lukkede fabrik? Har du festet igennem, slidt dit skateboard tyndt, været til kunstudstilling, performance, kærlighedsfestival, fællesspisning, eller har du noget andet, der har brændt sig fast i erindringen? Netop nu er Maltfabrikken interesseret i at høre fra alle, der har billedmateriale eller fortællinger fra fabrikkens liv – og lyst til at bidrage til en kommende bog om Maltfabrikken.

En af de mange ting, corona har lært os, er at man må få det bedste ud af situationen. På Maltfabrikken betyder det blandt andet, at nedlukningen bliver udnyttet til at skrive og redigere den bog om fabrikken, som har været efterspurgt af både lokale og turister, længe før den officielle åbning i juni 2020. 

I den forbindelse vil bogens redaktionen gerne i kontakt med alle, der ligger inde med billeder, fotos og andre former for malteriale som knytter sig til Maltfabrikken. Det kan være fotos fra når som helst i fabrikkens levetid, såvel som breve, avisudklip, egne notater, tryksager eller lignende. Der er ikke krav om at man donerer materialet til Maltfabrikken, det skal bare kunne udlånes til affotografering.

Maltfabrikken vil også gerne høre fra alle, der kan fortælle om en personlig oplevelse som knytter sig til stedet. Det gælder både tidligere fabriksansatte og alle der har haft deres gang på fabrikken fra lukningen i 1998 og frem til i dag. Der er bud efter både hverdagshistorier, røverhistorier, rørende historier og historier som er det hele på én gang. Man behøver ikke aflevere skriftligt materiale, redaktionen indsamler gerne mundtlige fortællinger, selvfølgelig med overholdelse af alle corona-forholdsregler.

Hvad husker du fra dengang Maltfabrikken så sådan ud?

Maltfabrikken udgiver bogen i samarbejde med Arkitektens Forlag, men der bliver ikke tale om en arkitekturbog i traditionel forstand. Forlaget og Maltfabrikkens team er enige om, at bogen kun kan yde sit emne retfærdighed, hvis den afspejler den mangfoldighed som Maltfabrikken er blevet til af. Det er derfor, Maltfabrikken lige nu er interesseret i at indsamle, hvad der måtte findes af gemt guld i krøllede hjerner og fotoalbum og på gamle lofter og harddiske. 

Skulle det heldige ske, at henvendelserne vælter ind, er det ikke sikkert at der bliver plads til det hele i den færdige bog. Til gengæld satser vi på at der vil være plads til alle, når vi fejrer udgivelsen af bogen i juni. Til den tid summer Maltfabrikken forhåbentlig igen af glade gæster både ude og inde.

Vil du bidrage?
Send en mail til anne@maltfabrikken.dk eller ring 26 82 04 88 alle dage mellem 10 og 17. Læg en besked på telefonsvareren, hvis vi ikke tager telefonen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os meget til at høre fra dig.