Hvilken betydning og funktion har kulturen i tiden efter pandemien? Spørgsmålet om, hvordan kunst og kultur påvirker os og vores fællesskaber er mere relevant end nogensinde før i vores levetid.

I 2020 planlagde vi en kulturkonference, som skulle have været den største af sin slags til dato. Så kom covid-19 og ændrede verden – og vores planer.

Nu har vi sat konferencen i kalenderen igen. Den bliver et af de første større live-events på Maltfabrikken i omtrent et år, og dens tema er kun blevet mere relevant i mellemtiden. Vi længes efter at være sammen som før corona ændrede vores liv, og behovet for at tale om kulturens rolle og betydning for vores samfund og fællesskaber er større end nogensinde. Konferencen henvender sig til kulturaktører fra hele Europa.

Hvem står bag?

Maltfabrikken og organisationerne The European Network of Cultural Centres (ENCC) og Trans Europe Halles (TEH) arrangerer konferencen i samarbejde. Det er første gang de to europæiske hovednetværk for kulturcentre samarbejder om at skabe et fælles event. Læs mere om de to organisationer nederst på siden.

Konferencens tema

Hvilken betydning har kulturen for os nu, et år efter at verden lukkede ned i det, der føltes som én stor, kollektiv aflysning? For første gang nogensinde har vi haft lejlighed til at mærke helt konkret, hvordan det er at undvære de oplevelser og fællesskaber, vi normalt finder i kulturlivet. Vi har fået et sjældent håndgribeligt udgangspunkt for at tale om hvor vigtigt det er, både for samfundet og for det enkelte menneske, at vi har steder hvor vi kan mødes for at opleve sammen og skabe sammen. Og vi har samtidig erfaret, at støtte til kulturen og dens aktører ikke er en selvfølge når krisen rammer.

På konferencen undersøger vi, hvordan kulturcentre og andre kulturaktører og -organisationer på tværs af Europa sammen kan identificere og formidle, hvad kulturen betyder for det samfund, den er en del af, på en måde som har gennemslagskraft – også udenfor kulturaktørernes egne netværk.

Hvad kan du forvente?

Et program der kombierer korte keynote speaks, paneldebat, videndeling, kreative workshops og legesyge eksperimenter.

Et åbent forum for diskussion og dialog.

Program

Se en oversigt over konferencens PROGRAM HER – Og se detaljeret beskrivelse af det fysiske program HER
Programmet er fyldt med spændende keynote speaks, paneldebatter og workshops hvor alle har mulighed for at deltage aktivt.

Foruden det programsatte indhold har vi til denne konference valgt at afsætte god tid til ekstra møder og hvad der i øvrigt måtte opstå af spontant indhold undervejs. Dette, fordi vi forudser et vist kreativt overtryk, når så mange kulturprojektmennesker mødes fysisk for første gang efter et års nedlukning og zoom-møder.

Billetter

150 € – Standardbillet

100 € – Medlemmer af TEH & ENCC*

80 € – Medlemmer af netværk i Østeuropa og Balkan*

Billetten inkluderer frokost, aftensmåltid samt fri kaffe, te og snacks under konferencen. Indkvartering og morgenmad arrangeres af deltagerne selv.

KØB DIN BILLET HER

Afbudspolitik

På grund af den store usikkerhed omkring udviklingen i corona-situationen, vil det være muligt at få sin billet refunderet med 100 % af købsprisen helt frem til den 2. juni – dagen før konferencen åbner.

Covid-19

Maltfabrikkens team følger udviklingen i Danmark og Europa og holder sig grundigt opdateret på retningslinjer og påbud, med henblik på at skabe en tryg og sikker konference for alle deltagere. Vi henviser til sundhedsstyrelsens hjemmeside for de seneste opdateringer i retningslinjerne. 
Vejledninger på dansk
Vejledninger på engelsk

Følg os

Følg konferencens begivenhedsside på Facebook for løbede opdateringer.

Om Trans Europe Halles

Trans Europe Halles, et af Europas ældste og mest dynamiske kulturnetværk, har været den samlende kraft for bevægelsen til genudnyttelse af forladte bygninger til kunst, kultur og aktivisme siden 1983. TEH har 127 medlemscentre i 36 lande i Europa – fra Spanien til Ukraine og fra Cypern til Finland. Netværkets hovedkvarter ligger i Sverige. TEHs medlemmer er højst forskellige i såvel organisationsstruktur, størrelse og baggrund som i typerne af aktiviteter de driver. Mangfoldigheden er en af netværkets styrker – hvert medlem har sin unikke erfaring og ekspertise. 

Læs mere om TEH

Om The European Network of Cultural Centres

The European Network of Cultural Centres blev grundlagt I 1994 for at styrke dialogen og samarbejdet mellem socialt orienterede kulturcentre i Europa. Netværket tæller både direkte medlemmer og medlemsnetværk. I dag tæller ENCC omkring 5000 kulturorganisationer i 24 lande. Medlemsorganisationerne er meget forskellige, men samles om værdier som kulturel ligestilling, aktivt medborgerskab, interkulturel diversitet og bæredygtighed.

Læs mere om ENCC