Du skal have noget med hjem, hver gang du besøger BMA.
Spændende viden og dejlige oplevelser.
Det er ambitionen for BMA – Bibliotek, Museum, Arkiv. 

I BMA vil du opleve, at lokalhistoriske fortællinger, historiske genstande og fotografier fletter sig sammen med skønlitteratur og anbefalinger af gode bøger om alt mellem himmel og jord.

Du kan lige nu møde spændende fortællinger om: 

Maltfabrikkens historie

Arbejderhistorie

Skolen og feriekolonier i gamle dage

Ebeltoft som turistdestination

Ebeltoft som søkøbstad

Foreningslivet i Ebeltoft

Molbohistorier

Oldtid og stenalder

Istidslandskabet Mols Bjerge

Lille Kølle

I Lille Kølle venter en spændende, anderledes og sanselig oplevelse af Maltfabrikkens historie. I lyd, lys, bevægelse og billeder får du fortællingen om fabrikken fra begyndelsen og frem til i dag. 
Det er en god introduktion – der varer cirka syv minutter – før din tur videre rundt i Maltfabrikken.

Opdag historien – genstande og audioguide

På alle tre etager finder du montrer, der gemmer på udvalgte historiske genstande fra Ebeltoft og omegn, der giver et spændende indblik i livet i og omkring Ebeltoft gennem nedslag i historien.

For at hjælpe dig godt på vej, har vi lavet en audioguiden og et kort, der fører dig rundt på de tre etager i BMA.  Audioguiden kan du benytte via din mobiltelefon, hvor du blot skal åbne browseren og skrive bma.guide i adressefeltet. Husk at benytte høretelefoner.

Kortet finder du i Velkomstområdet. Ellers spørg personalet.

Ved hver montre finder du også en tekst om de enkelte udstillede genstande. Teksten står i reolen og kan trækkes ud. Den er markeret med samme titel som montren.  

Derudover er de udstillede genstande er suppleret med ekstra lag. Til hvert historisk tema har vi nemlig konstrueret en tekst skrevet i en genre, som knytter sig til temaet. De står på reolerne tæt ved de enkelte montrer. Det kan være et børnerim om skolen i gamle dage en selvbiografisk tekst om en samlers passion for flintøkser eller en turistbrochure til fortællingen om Ebeltoft som turistattraktion.

Elektroniske billedrammer – fotos og fiktion

Rundt om på Maltfabrikken støder du på de elektroniske billedrammer. Her kan du se historiske fotografier fra Ebeltoft og omegn, fotografier, der fortæller dig om lokalhistoriske emner. Det kunne være ex. og ex.
Hånd i hånd med fotografierne finder du anbefalinger af særligt spændende litteratur, som kredser om netop de samme lokalhistoriskske emner. 

Interaktive bykort – på opdagelse i Ebeltofts gader

I Lundbergs Kontor (1. sal) finder du en interaktiv skærm med gamle kort over Ebeltoft. Her kan du se tre bykort fra forskellige tidsperioder og dykke ned i fortællinger om alt fra havnen og byens rådhuse til skoler og plejehjem.

De historiske fortællinger er også her suppleret af anbefalinger af spændende bøger, hvor du kan rejse gennem tid og rum og fordybe dig i forskellige temaer. 

Bemærk i øvrigt, at Lundbergs Kontor har navn efter Maltfabrikkens grundlægger S. B Lundberg, der i 1857 grundlagde virksomheden. I 140 år derefter drev familien Lundberg Maltfabrikken, der var en af byens vigtigste arbejdspladser. 

Landskabsmodellen – Fra istid til købstad

I Havestuen (2. sal) finder du den flotte landskabsmodel, som i lyd og animationsfilm på en 3D-model af nationalparken fortæller om Mols og Ebeltoft gennem tusindvis af år. 
Her kan du opleve historien om istidslandskabet og om Ebeltoft som søkøbstad. Du kan også hygge dig med forfatteren Eva Egeskjolds fiffige fortælling den lille gårdbos forunderlige rejse! 

Landskabsmodellen er udviklet i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge.

Podcastfortællinger – Indsigt med udsigt

I Havestuen (2. sal) kan du også læne dig tilbage, nyde den fantastiske udsigt over Ebeltoft Vig og Mols Bjerge. Tag et par høretelefoner på og lyt til podcasts, der tager udgangspunkt i det smukke landskab, som du kigger ud på. 

Hør de to forfattere Svend Åge Madsen og Josefine Klougart fortælle om deres særlige forhold til Mols. 

Eller hør fortællingerne, Udsigt med indsigt, hvor en bibliotekar (Karin Hedemand), en historiker (Lea Glerup Møller), en arkæolog (Esben Kannegaard) og en biolog (Jens Reddersen) fortæller om Mols Bjerge.